100% Caffè Superiore!

When good isn't good enough

Cento is in 2015 ontwikkeld door de barista’s van KoffiePartners met als uitgangspunt, 100% perfecte koffie zonder compromissen. Wat onze koffie uniek maakt? Onze koffiebonen zijn een traktatie voor de zintuigen. Dat betekent sublieme kwaliteit, tot in de perfectie verfijnd. Zo is er voor iedere smaak een sublieme, duurzame Cento% melange beschikbaar, van mild en fris tot krachtig en intens.

Met Cento% kiest u voor een intense smaakbeleving en geniet u overal van een exclusief én duurzaam koffiemoment. Want met iedere verkochte doos Cento% realiseren wij via de Made Blue Foundation 1000 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Daarmee maken ze zoveel mogelijk veilig drinkwater beschikbaar in gebieden waar drinkwater nog ontbreekt.

Goed voor uzelf

Cento% wordt uitsluitend gebrand met de hoogste kwaliteit 100% handgeplukte Arabica koffiebonen en dat proeft u!

Goed voor het milieu

Cento% is biologisch en alle Co2 uitstoot wordt volledig gecompenseerd. Al onze verpakkingen zijn aluminiumvrij én 100% recyclebaar.

Goed voor de medemens

Cento% draagt het Fairtrade keurmerk voor eerlijke handel en werkt samen met goede doelen Made Blue en Cordaid.

100% claims

6 redenen om voor Cento% te kiezen!

1

100% top kwaliteit Arabica

Cento% wordt uitsluitend gebrand met de hoogste kwaliteit 100% handgeplukte Arabica bonen.

2

100% Strictly High Grown

Cento% kiest uitsluitend voor bonen die Strictly High Grown zijn. Minimaal 4500 ft boven zeeniveau.

3

100% biologisch

Cento% Oro en Nero zijn volledig biologisch. Cento% Nobile heeft het Rainforest Alliance keurmerk.

4

100% Fairtrade

Cento% Oro en Nero dragen het Fairtrade keurmerk. Cento% Nobile is Rainforest Alliance gecertificeerd.

5

100% aluminiumvrij en recyclebaar

Alle verpakkingen van Cento% zijn aluminiumvrij en 100% recyclebaar.

6

100% MVO

Met iedere verkochte doos Cento% garanderen wij 1000 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden via Made Blue.

Rainforest Alliance | Caffè Cento%
Bio logo | Caffè Cento%
Fairtrade logo | Caffè Cento%
Made Blue logo | Caffè Cento%
Cordaid logo | Caffè Cento%

Cento en Co2 compensatie

Alle Co2 van Cento% wordt volledig gecompenseerd, van origine tot eindgebruiker. Daarnaast ondersteunen we een project in Ghana om Co2 uitstoot te compenseren. Dit project zet zich in om de huidige metalen en stenen kookplaatsen, welke zeer inefficiënt omgaan met de brandstof,  te vervangen voor de toyola Coalpot.

Deze in Ghana geproduceerde houtskool gestookte mini fornuisjes hebben door een betere isolatie en betere technische aspecten. Evenzeer zorgen ze voor een brandstof reductie van 25% ten opzichte van de traditionele manier van koken.

De Co2 reductie veroorzaakt door dit project in Ghana is nu al 100.000 ton Co2 per jaar! Kortom, een bijzondere prestatie waar we erg trots op zijn.

Proef de sfeer van Cento%

Een duurzaam kopje koffie met aandacht voor de boer en het milieu, smaakt beter!

In onze zoektocht naar dé perfecte koffie, ontdekten we dat 100% perfect enkel haalbaar is wanneer je zelf van A tot Z bij iedere stap van het proces en de keten betrokken bent. Cento% is daarom niet alleen uitzonderlijk van smaak, maar heeft ook een unieke positionering. Samengevat; de lekkerste 100% Arabica koffie, het beste voor het milieu én verantwoord naar de medemens. Cento% is de champagne onder de koffies!

Barista’s van KoffiePartners B.V.

Onze merknaam

Caffé Cento% heeft haar naam te danken aan onze merkbelofte: 100% perfect. ‘Cento’ betekent namelijk in het Italiaans, de taal van de koffie: ‘honderd’.

Cento landkaart | De oorsprong en reis van onze koffie | Caffè Cento%

Cento koffiebonen

De weg naar perfectie!

Al onze koffiebessen groeien op hooggelegen Fairtrade plantages. Daar krijgen ze in de prachtige weelderige landschappen van Zuid-Amerika alle rust en tijd om tot perfectie te komen. Zodra de bessen dit ‘100%’ punt hebben bereikt worden ze zorgvuldig met de hand geplukt. Een bijzonder proces dat een belangrijke bijdrage levert aan de onderscheidende smaak van onze koffie. Want iedere Cento% boon is in grootte precies gelijk. Hierdoor zijn al onze koffiebonen verzekerd zijn van ongekende kwaliteit.

Nadat onze koffiebessen worden geoogst worden zij ontdaan van hun buitenste laagje, waardoor enkel de bonen van de koffie overblijven. Deze groene bonen laten we vervolgens rustig drogen tot ze klaar zijn voor hun reis naar Nederland. Deze reis is volledig C02 gecompenseerd, waardoor u met Cento% verzekerd bent van een duurzame koffie.

Cento Oro espressobonen | 100% Arabica | Caffè Cento%

Brandingsproces

Gebrand op smaak!

Onze koffiebonen worden gebrand in Nederland. Op het dak van de koffiebranderij zijn 3.850 zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zonnepanelen zijn goed voor ongeveer een derde van het energieverbruik van de koffiebranderij. De overige stroom is lokaal opgewekte groene stroom.

In de branderij worden onze melanges met veel tijd en aandacht gebrand op precies de juiste temperatuur. Zodat alle bijzondere aroma’s en rijke smaken vrij kunnen komen. Vervolgens worden onze melanges verpakt in duurzame aluminiumvrije verpakkingen voor een optimale en uitzonderlijke smaakbeleving. Onze verpakkingen zijn tot slot 100% recyclebaar.

Onze smaakmakers

Maak het 100% compleet!

De beste producten voor een ultieme koffiebeleving.

Onze smaakmakers

Maak het 100% compleet!

De beste producten voor een ultieme koffiebeleving.

Onze producten

Cento% Oro

Cento% Nero

Cento% Nobile

Koffiebekers

Rietsuikersticks

Servies

Ervaar koffie als nooit tevoren

Word ook Cento% klant!

Trakteer uw zintuigen thuis of op het werk met Cento% en geniet van een superieure koffiebeleving.